Zomer
Steeds vaker hebben we in de zomer te maken met dagen van zeer hoge temperaturen.
Tijdens die warme dagen sta je het liefst zo kort mogelijk in de keuken om te koken. Een voedzame en lekkere maaltijdsalade is dan een oplossing.
Daarom hier een heerlijke Griekse maaltijdsalade. Klaar in 30 minuten! En geen warme keuken!
Een ongekookte salade van rauwe groenten.
Dit recept is voor 2 personen. Elk ingrediënt is geplaatst bij het bijbehorende element en de energetische temperatuur is benoemd.
Ingrediënten:
Hout element: 1 el rode wijnazijn (warm) – 4 rijpe tomaten (koud), in partjes
Vuur element: 175 gram schapenfeta (warm), verbrokkelt – 12 Kalamati olijven, gehalveerd
Aarde element: 4,5 el olijfolie extra vierge koel) – 1 komkommer (koud), zaadlijsten verwijdert, in kleine blokjes – 1 groene paprika (koel), in smalle reepjes
Metaal element: 1 kleine rode ui (warm), in dunne, halve ringen – 0,5 tl oregano gedroogd (warm) – zwarte peper (heet) z.n.
Water element: zout (koud)
Bereiding: 20 minuten
Begin met de ui, meng deze met de olijfolie, azijn en zout en zet dit 20 minuten apart om te marineren.
Snij alle andere groente. Doe deze in een grote schaal met de olijven. Na het marineren, de ui met de marinade toevoegen en mengen. Oregano en feta toevoegen en mengen. Z.n. op smaak brengen met peper.
Lekker met stevig brood of voor bij de BBQ. Een stukje gekruidde en gegrilde kip is er ook erg lekker bij.
0 reacties