WEEKEND RECEPT
Tomatensoep van verse tomaten. Recept van Jamie Oliver.
Ook nu weer volgens de vijf elementen.
Hieronder benoem ik de vijf elementen met het ingrediënt wat er bij hoort. Tussen haakjes staat de energetische temperatuur.
Hout: tomaat 1kg (koud) – witte wijnazijn scheutje (warm)
Vuur: basilicum blaadjes handjevol (warm)
Aarde: wortel 2 à 3 (neutraal) – room 3 el (neutraal) – extra vierge olijfolie scheutje (koel)
Metaal: knoflook 1 teentje (heet) – zwarte peper naar smaak (heet)
Water: zout naar smaak (koud)
Bereiding;
Tomaten in stukjes snijden, net als de wortel. Doe ze samen met knoflook en deel van de basilicum blaadjes in een blender of keukenmachine. Maak het fijn tot een puree. Doe dit over in een pan, voeg zout en peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Proef of er nog zout of peper bij moet. Voeg een drupje witte wijnazijn toe. Doe de helft van de room erbij en roer door. Je kunt de soep hierna nog een keer pureren voor een nog gladder resultaat.
Schep in kommen en doe er nog wat van de room bij en garneer met wat basilicum.
EET SMAKELIJK!
0 Reacties