Home » Blog » Geen categorie » Frustratie en Galblaas 43

Frustratie en Galblaas 43

door | 8 feb, 2022 | Acupunctuur, Geen categorie

GALBLAAS 43 XiaXi: Vastgeklemde stroom. Een stroom of energie die niet vrij kan stromen en los gemaakt moet worden.

De laatste tijd prik ik bij cliënten vaak dit punt, gelegen op de voet. Ik gebruik bij schouder- en nekklachten. Cliënten komen meestal niet met deze klacht bij me maar hebben als nevenklacht hier ook last van. Soms gaan ze voor deze klacht naar de fysiotherapeut of hebben ze hiervoor triggerpoint therapie gedaan. Beide met wisselend succes.

Die pijnlijke nek en schouder is vaak het gevolg van stress en spanning. Spanningen door werk, relatie en het dagelijkse leven dat veel van ons vraagt. Ook de huidige tijd levert veel stress en spanning op. Het geeft veel frustratie.

Frustratie die niet geuit kan worden zet zich vast in je lichaam. En dan voornamelijk inderdaad: schouder en nek. In dat gebied loopt de Galblaas meridiaan die begint aan de buitenkant van het oog en eindigt bovenop de voet aan het eind van de 4e teen.

De Galblaas is gekoppeld aan de Lever. De eerste is het Yang orgaan en het tweede het Yin orgaan. Beide zorgen ze ervoor dat de energie (Qi) vloeiend door het lichaam stroomt. Is dit niet het geval dan kunnen er diverse lichamelijke, emotionele of psychische klachten ontstaan.

Niet geuite frustratie wordt dan als het ware ‘vast gezet’ in het lichaam in nek en schouder. Met het aanprikken van Galblaas 43 kan deze vast gezette energie weer los gemaakt worden waardoor de klachten verbeteren.

Je kunt dit punt zelf masseren of het je partner, vriend / vriendin laten doen met bijvoorbeeld een balpen.

Stress klachten kunnen nog veel meer fysieke problemen opleveren zoals o.a. darmklachten (PDS), hoofdpijn en maagklachten.
Wil je dus echt van je klachten af en weer meer ontspannen leven? Maak dan een afspraak en we gaan samen met je klacht aan de slag.

 

Geertje Tameling

Graag zet ik me voor jou in door het toepassen van acupunctuur, voeding en leefstijl adviezen en de inzet van westerse kruidenformules

Wat is vijf elementen voeding

Gerelateerde artikelen

Oogst

Oogst

Ook wij oogsten veel in ons leven. En wat acupunctuur daarin kan doen. Nieuwsgierig? Lees dan onderstaand blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin