Home » Blog » Acupunctuur » Spiegel

Spiegel

door | 13 mrt, 2022 | Acupunctuur

Kijk jij wel eens in de spiegel?

Ja ik weet dat je dat doet. Kijken of je haar goed zit, je make-up aanbrengen of om te kijken of er niet ergens een vervelend haartje of pukkeltje zit wat verwijderd moet worden.

Maar kijk je wel eens echt naar dat mooie mens tegenover je? Wie ben je. Wat heb jij te vertellen.

Mag je er zijn, kun je jezelf accepteren zoals je bent. Je buitenkant maar zeker ook je binnenkant. Mag je jezelf zien en van jezelf houden. Gezien worden door de ander.

Gezien worden betekent dat er voor je gezorgd wordt als je dat nodig hebt. Maar ook jezelf zien en goed voor jezelf zorgen.

Dit is gekoppeld aan het Aarde element, de MILT en MAAG. De aarde zorgt letterlijk voor ons. Het zorgt voor onze dagelijkse voeding.
Zelf liefde, van jezelf houden, hoort bij het Vuur element, het HART.

Bij de Chinese Orgaanklok is de MILT het kind van het HART. Als de MILT/MAAG weinig energie heeft, omdat er onvoldoende voor wordt/werd gezorgd, te weinig werd gezien, trekt het de energie van het HART leeg.
Het HART kan dan op slot worden gezet, een muurtje omheen gebouwd. Het krijgt op zijn beurt te weinig ‘voeding’.

De MILT en HART meridianen zijn ook gekoppeld. Waar de MILT meridiaan eindigt, begint de HART meridiaan. en de MAAG meridiaan begint onder het oog.
Voed je de één, dan voed je de ander. Als je in staat bent volop van jezelf te houden, ben je ook gemakkelijk in staat de ander te zien en van te houden.

Wat kun je zelf doen om je MAAG en MILT te voeden, niet alleen met goede en gezonde voeding. Ook voeden met positiviteit, fijne mensen om je heen, een mooi boek lezen, een lekker bad nemen. En nog zoveel meer.

Je HART kun je voeden door jezelf letterlijk te omarmen. Jezelf leren accepteren wie en hoe je bent, zowel innerlijk als uiterlijk. Want jij bent een MOOI MENS. En je mag er gewoon zijn, hoe je ook bent.

En probeer wat vaker te lachen, de emotie die bij het HART hoort. Zelfs nep lachen kan al effect hebben. Oefen maar eens voor die SPIEGEL en kijk wat het met je doet.

Geertje Tameling

Graag zet ik me voor jou in door het toepassen van acupunctuur, voeding en leefstijl adviezen en de inzet van westerse kruidenformules

Wat is vijf elementen voeding

Gerelateerde artikelen

Oogst

Oogst

Ook wij oogsten veel in ons leven. En wat acupunctuur daarin kan doen. Nieuwsgierig? Lees dan onderstaand blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin