Home » Blog » Acupunctuur » Emoties vast houden en/of loslaten

Emoties vast houden en/of loslaten

door | 20 feb, 2022 | Acupunctuur

VASTHOUDEN EN/OF LOSLATEN

 

Een kind dat je ooit mocht ontvangen, wil je het liefst zo lang mogelijk vasthouden en begeleiden op zijn / haar levenspad. Behoeden voor fouten, verdriet, ongemak.

Een souvenir wil je vasthouden en bewaren. Het herinnert je immers aan die mooie vakantie, die prachtige rondreis of dat adembenemende uitzicht.

Spullen die je alsmaar koopt maar eigenlijk helemaal niet nodig bent. Vaak liggen ze te versloffen in een hoekje.

Maar ook emoties kun je vasthouden. Soms omdat je ze een soort bestaansrecht geven, om aandacht te vragen.

 

Maar…. als we los kunnen laten, zullen we merken dat er meer ruimte komt.

Ruimte in ons hoofd, ruimte in ons hart.

 

Een kind dat we los laten, geven we zelf de ruimte om op ontdekkingstocht te gaan. Zelf fouten te maken, emotionele pijn te ondergaan. En dan ontdekken dat ze daar hun eigen manier in hebben gevonden om mee om te gaan. Om weer op te staan nadat ze zijn gevallen. Natuurlijk kun je daar een steuntje in zijn.

Maar het geeft jezelf meer ruimte in je hoofd omdat je niet meer constant hoeft te zorgen. En ruimte in je hart, omdat je ze op kunt zien groeien tot een mooi zelfstandige persoon. Een persoon die zich prima redt (en als het nodig is, af en toe om een steuntje van jou vraagt)

 

Spullen en souvenirs kunnen je huis en daarmee ook je hoofd vol maken. Er is geen ruimte voor andere dingen. ‘Een leeg huis, is een leeg hoofd’ wordt er wel gezegd. Vaak werkt dat inderdaad zo.

 

Als ik een bepaalde klus of taak wil gaan doen, werkt het voor mij het beste wanneer ik eerst de rommel rondom me opruim. Dan pas kan ik me focussen op de taak die ik wil gaan doen, zonder afgeleid te worden door ‘rommel’.

 

Zo werkt dat ook met EMOTIES. Ze kunnen alsmaar ronddwalen in je hoofd en je hart. Daardoor kun je niet focussen op de mooie dingen in je leven. Ze kunnen je leven heel erg beheersen en negatief beïnvloeden. Je ziet de mooie en positieve zaken niet meer.

 

Maar wat als het niet lukt om die emoties los te laten? Soms zijn ze zo ontzettend hardnekkig dat je er een beetje hulp voor nodig bent.

 

Allereerst is het belangrijk dat je je bewust wordt van deze ‘vasthoudende’ emoties. Dan op zoek te gaan naar een mogelijke oplossing. Een oplossing die bij jou past en in je mogelijkheden ligt.

 

Dat kan op heel veel manieren.

Acupunctuur is er één van.

 

We hebben een mooie meridiaan die dat heel goed kan, dat loslaten, en dat is de DIKKE DARM meridiaan.

Als acupuncturist zoek ik gevoelige punten op de Dikke darm meridiaan die ik vervolgens aanprik en manipuleer.

Dan kan het zijn dat er bij jou een enorme ontlading komt in de vorm van een huilbui. Al die vastgezette emoties komen eruit. Het geeft je soms letterlijk ‘lucht’. Je kunt weer vrijer ademen. Er is ruimte gekomen.

 

En daardoor ruimte om alles weer in een ander perspectief te zien.

 

Heb jij ook last van vastgezette emoties? Maak dan nu een afspraak.

 

Geertje Tameling

Graag zet ik me voor jou in door het toepassen van acupunctuur, voeding en leefstijl adviezen en de inzet van westerse kruidenformules

Wat is vijf elementen voeding

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Julia

  Mooi artikel, Geertje! Je hebt zeker gelijk. Rommel om je heen of emotionele rommel kun je het beste opruimen. Mooi dat acupunctuur kan helpen om emoties die ik heb vastgezet los te laten. Zijn er ook nog dingen die ik zelf kan doen?

  Reageer
 2. Elly Hummel

  Sinds enige tijd ben ik bij Geertje onder behandeling.
  En dat was/is een ‘schot in de roos’.
  Ik voel me door haar begrepen en gehoord.Geertje straalt een bepaalde rust uit die direct op mij oversloeg. De behandelingen en het gesprek vooraf doen mij erg goed.
  Ik voel me sinds jaren steeds meer ‘mezelf’worden….
  .

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin