Home » Blog » Geen categorie » ASER methode therapeut – een nieuwe uitdaging!

ASER methode therapeut – een nieuwe uitdaging!

door | 25 okt, 2021 | Acupunctuur, Geen categorie

Enkele maanden geleden is de start geweest voor een nieuwe uitdaging: ASER therapeut worden. ASER staat voor Acupuncture Stress Emotional Relief en is ontwikkeld door Bas van Pelt. Hij is tevens auteur van het boek “Vrij Leven, los van stress en oude patronen”.

In je leven bouw je diverse overtuigingen en patronen op. Door je ouders en het gezin waarin je opgroeit. De omgeving waar je woont, de mensen en situaties om je heen. Het leven dat je leidt. Dit zorgt er allemaal voor dat je reageert zoals je reageert.

Deze patronen en overtuigingen kunnen je verder helpen op je pad. Maar ze kunnen je ook belemmeren. Kunnen fysieke, mentale en emotionele klachten geven. Dat je vast loopt in je leven. Geen verbinding meer voelt met jezelf, wie je bent en wat je werkelijk wil. 

Voorbeeld: je kreeg van je ouders altijd complimenten als je dingen goed deed, je best deed op school. Maar verder zagen ze jou niet ‘staan’. Dit kan het onbewuste patroon ontwikkelen dat je alleen maar liefde krijgt, gezien wordt als je goed je best doet, presteert.

Dit kan gevolgen hebben voor je latere leven omdat je ook dan dit patroon (onbewust) gaat hanteren. Dat kan op een gegeven moment spaak lopen omdat je steeds maar weer over je eigen grenzen heen gaat. Je voelt niet meer wat goed voor je is en wat je zelf werkelijk wil. Je voelt je eigen behoeftes niet meer. 

Zo kun je in een constante stress situatie terecht komen, gaan hyperventileren, paniek aanvallen krijgen. Je staat steeds ‘aan’! Het kan op een gegeven moment zo ver gaan dat je niet meer je niet meer goed kunt functioneren en ziek thuis komt te zitten. 

Bij de ASER methode gaat het erom dat je weer leert voelen. Eerst je lijf weer voelen en er contact mee maken. En vervolgens voelen en ervaren welke emoties en overtuigingen je hebt en die je belemmeren. 

Vervolgens deze belemmerende emoties en ervaringen doorvoelen om ze daarna los te laten. Je weer vrij te voelen. Jezelf weer kunnen zijn. Weer van jezelf te houden, verbinding maken met jezelf. En daarna weer in staat te zijn verbinding te maken met anderen. 

 

Herken jij jezelf hierin? Dan is de ASER methode iets voor jou. 

Vrij Leven – Los van Stress en Oude Patronen

Geertje Tameling

Graag zet ik me voor jou in door het toepassen van acupunctuur, voeding en leefstijl adviezen en de inzet van westerse kruidenformules

Wat is vijf elementen voeding

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin