Home » Blog » Acupunctuur » Oogst

Oogst

door | 19 aug, 2022 | Acupunctuur

Daar staan ze, op de kelderplank: Een rijke oogst aan 80 potten potten met lekkere bramenjam. Gemaakt door mijn moeder, elk jaar weer. Na een jaar was de plank meestal weer leeg. Want in het grote gezin met 6 kinderen waarin ik opgroeide, was een pot jam zo weer leeg.
Als kind ging ik ze elk jaar weer plukken. Alleen of samen met een zus of broer. Een blauwe overall aan, want dan werd je kleding niet vies en beschermde ook wat meer tegen de scherpe doornen van de bramenstruik. En een grote emmer mee!
In de loop van de jaren, wist ik precies waar de plekken waren met veel bramen. Meestal langs de slootkanten rondom de boerderij. Soms ging ik op de fiets naar mijn ‘Pake en Beppe’, waar ook het nodige te vinden was.
Ook nu oogst ik nog steeds bramen. Eerst op plekken in de buurt, maar sinds 2 jaar van een struik in mijn eigen tuin. Heerlijk vindt ik dat. Fruit en groente oogsten en verwerken voor gebruik later in het jaar.
Maar wat heeft dit te maken met acupunctuur? Niks!
Ik wil meer een vergelijk maken met ons eigen leven. In ons leven oogsten we ook. We beginnen blanco, zonder bloem of vrucht. Maar we groeien en gaan bloeien en dragen ook vruchten.
We ontwikkelen bepaalde patronen en overtuigingen in ons leven waarnaar we reageren en handelen.
We voelen emoties als vreugde, verdriet, angst of boosheid of zorgen.
Of gevoelens van perfect willen zijn, nooit genoeg zijn, jezelf niet kunnen waarderen, pleaser zijn. Gevoelens die ons op een gegeven moment zodanig kunnen hinderen dat we stress klachten krijgen, paniekaanvallen ontwikkelen, in een burnout terecht kunnen komen.
Kortom, deze patronen, overtuigingen, emoties en gevoelens kunnen op een gegeven moment een grote impact op ons leven hebben. We kunnen niet meer genieten van het leven of goed functioneren.
Dan kan acupunctuur samen met een stukje coaching zorgen voor meer ontspanning, rust, acceptatie en inzicht.
Herken jij hier iets in? Maak dan een afspraak om weer ontspannen in je leven te staan!
Kan een afbeelding zijn van fruit

Geertje Tameling

Graag zet ik me voor jou in door het toepassen van acupunctuur, voeding en leefstijl adviezen en de inzet van westerse kruidenformules

Wat is vijf elementen voeding

Gerelateerde artikelen

Spiegel

Spiegel

Mag je er zijn, kun je jezelf accepteren zoals je bent. Je buitenkant maar zeker ook je binnenkant. Mag je jezelf zien en van jezelf houden. Gezien worden door de ander.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin